Resol automatizari

Automatizari Resol

Westech 3T1 - Controller instalatii solare

Automatizarea Westech 3T1 a fost conceputa special pentru instalatii solare termice. Regulatorul solar Resol poate controla un panou sau un camp de panouri solare si un boiler. Aceasta automatizare se poate utiliza la grupurile de pompare clasice dar si la controlul pompelor cu turatie variabila de inalta eficiena PWM cu care sunt echipate instalatiile solare de ultima generatie. Controlerul Westech 3T1 are doua intrari pentru inpulsuri PWM si suplimentar o intrare pentru un senzor direct Grundfos. Cu acest senzor special Direct TM VFD se poate contoriza cu precizie cantitatea de caldura emisa de instalatia solara. Aceste automatizari RESOL pentru instalatii solare cu panouri termice sunt realizate intr-o gama foarte larga si care pot controla toate tipurile de panouri termice cu configuratii diferite. Automatizarea Westech 3T1 este o automatizare folosita cu succes la instalatiile solare simple fiind usor accesibila la eventualele modificari de valori.

Automatizare instalatie solara Resol SLL - Westech 3T2

Made in Germany

Cu automatizarea Westech 3T2, puteti avea controlul simplu si confortabil la instalatia solara. Cu acest sistem se poate controla pana la doua randuri de colectori care sunt dispusi pe doua sarpante diferite (est - vest). Controlerul este optimizat pentru sisteme solare mici si mijlocii si pentru sisteme de incalzire. Automatizarea are 10 sisteme preconfigurate disponibile pentru instalatii solare diferite. Fiind primul controlor al clasei sale de la Westech 3T2, acesta asigura controlul automat al instalatiilor solare. Pe langa cele doua releele de comanda automatizarea are inca o intrare de impuls pentru un debitmetru V40 care masoara cantitatea de caldura produsa de instalatia solara.

Senzor de temperatura PT 1000 - STECA / RESOL

Sondele de de temperatura PT 1000 se folosesc pentru transmiterea temperaturilor la diferite automatizari. Senzorul propriu-zis este introdus intr-o teaca din otel inoxidabil si este capsulat. Diametru exterior a senzorului este de 6,0 mm si este protejat fata de conditiile de mediu dar si a celor mecanice. Boilerele pentru apa calda menajera pe care noi le comercializam sunt deja echipate cu teci pentru senzori de temperatura. Vasele de incalzire numite Puffere nu sunt prevazute cu aceste teci de senzor si trebuie sa montatate pe capacitatea pufarului. Teaca senzor Pe site-ul nostru gasiti teci pentru senzori de temperatura cu dimensiuni diferite. Pentru un transfer mai bun de caldura de la mediul unde este montata teaca pentru senzor, se introduce in interiorul teci o pasta termoconductoare.

Controller Resol

Automatizarile solare RESOL sunt produse Made in Germany de inalta calitate si fiabilitate, si au functia de PWM pentru toate pompele cu turatie variabila. Aceste aparate sunt folosite cu succes la instalatiile solare termice si sunt gata reglate (setat) pentru buna functionare a sistemelor. Ramane ca dvs. sa va alegeti programul de functionare in functie de instalatia care o aveti achizitionata. Gama larga si diversificata a regulatoarelor solare acopera necesarul tehnic de supraveghere si comanda a instalatiilor solare in configuratii pe care dvs. le doriti. Venim in ajutorul d-vostra daca doriti cu recomandari si scheme tehnice de montaj pentru a putea achizitiona automatizarea ideala pentru instalatia d-voastra. Automatizarile pe care vi le prezentam sunt special concepute sa lucreze si sa se combine impreuna cu instalatiile termice pe care le aveti deja in dotare. Aceste sisteme sunt folosite la incalzirea apei calde menajere sau ca aport la incalzirea spatiului unde locuiti. Automatizarile Resol au cel putin 3 senzori de temperatura PT1000 care sunt inambalajul aparatului si care sunt inclusi in pretul automatizarii.

Un component foarte important la instalatiile solare este pompa de recirculare pentru transferul termic in circuit inchis de la campul de panouri, la boilerul din camera tehnica de la locuinta Dvs. Aceste pompe de recirculare folosite la sistemele solare pot fi pompe clasice sau pompe elecronice cu turatie variabila. Automatizarile Resol pot tine sub control ambele variante de pompe, fara a fi necesar alte accesorii suplimentare. Conversia radiatiei solare în caldura are loc in colectorul panoului solar termic. Energia realizata in colectorul de caldura a panoului solar se transfera mai departe catre boilerele pentru apa calda menajera sau vase de acumulare cu o pompele de recirculare care sunt asistate in permanenta de acest controller solar Resol. Nu numai in timpul verii ci si în perioada de tranzitie, instalatia solara produce energie termica. In timpul iernii, sistemul solar furnizeaza la fel de bine si furnizeaza apa calda dar din pacate numai in zilele insorite. (soare cu dinti !) sau in zilele senine. Veti ramane in mod sigur placut surprinsi, atunci cand temperatura exteriora este de -20°C si instalatia solara o sa va ridice apa in boiler la 50°C. Sistemele comercializate de firma noastra se numesc Instalatii Solare si din acest motiv este foarte important sa avem cat mai multe zile insorite in perioada de iarna.

Pentru instalatiile solare termice, atat in perioada de vara cat si in perioada de iarna, este indicat sa folositi un amestec de apa-glicol (antigel solar) rezistent la inghet si la temperaturi foarte ridicate. Glicolul pe care noi il folosim de la firma Westech Solar Germany, are punctul de inghet la -28°C, iar punctul de fierbere este la 250°C numai atunci cand presiunea in coloana hiraulica este de 3,5 bar. Din acest motiv va rugam sa folositi antigelul comercializat de la firma noastra asa cum este gata preparat pentru utilizare. Nu riscati sa combinati antigelul Westech cu alte tipuri de antigel. Pot aparea reactii chimice nedorite si foarte periculoase pentru instalatia dvs. Tehnologia avansata, de inalta performanta garantează ca o mare parte din necesarul de apa calda folosit intr-o gospodarie pote fi acoperit cu energie solara.