Panouri fotovoltaice si accesorii de montaj

Produse fotovoltaice si accesorii de montaj. Dupa cum bine stiti atunci cand vorbim de instalatii solare ne referim la cele doua categorii de instalatii. Instalatii termice si instalatii fotovoltaice. Pentru cei care inca nu au o imagine in acest domeniu incercam in cateva cuvinte sa facem usor de inteles ce inseamna “instalatie solara termica” si ce inseamna “instalatie solara fotovoltaica”. Pentru instalatiile termice folosim panouri solare plane sau cu tuburi vidate, iar energia solara este transformata in energie termica mai exact pentru incalzirea apei. Pentru instalatiile fotovoltaice folosim panouri fotovoltaice iar energia solara este transformata in energie electrica, care poate fi stocata in acumulatori sau injectata in reteaua nationala. Depinde de tipul de instalatie fotovoltaica. Instalatie Off-Grid = stocare in baterii. Instalatie On-Grid = injectarea energiei electrice in retea

Panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaice Suceava

Pentru a avea energie electrica de la soare, aveti nevoie de un panou solar care este format din mai multe celule fotovoltaice. Celula solara absoarbe o parte din particulele de lumina ce cad pe aceasta, numite si fotoni. Fiecare foton contine o cantitate mica de energie. Atunci cand un foton este absorbit, acesta elibereaza un electron din materialul celului solare. Deoarece fiecare parte a celulei solare este conectata la un cablu, iar curentul realizat va trece prin acesta. Celullele fotovoltaice vor produce energie electrica care poate fi folosita instantaneu sau inmagazinata in acumulatori pentru instalatii fotovoltaice. La firma noastra gasiti panouri fotovoltaice mono si policristaline

Fotovoltaic cu baterii

Sisteme fotovoltaice off grid Suceava

Sistemele fotovoltaice Off Grid sunt sisteme solare cu stocarea energiei electrice in baterii. Aceste instalatii cu panouri fotovoltaice sunt recomandate in zone unde lipseste cu desavarsie energia electrica, sau in zone unde au loc intreruperi de curent frecvente. Daca locatia dvs. se afla in locuri izolate, sau zone cu retele conventionale dar cu intreruperi de curent frecvente, este bine sa aveti o sursa de alimentare cu energie electrica proprie autonoma. Este clar ca dvs. trebuie sa faceti investitii in aceste sisteme fotovoltaice dar important este confortul dvs. pe care o sa-l aveti folosit aceste sisteme off-grid. Daca doriti sa aveti ``confort`` trebuie sa folositi numai sisteme performante si nu folositi sisteme ieftine care costa o anumita suma care vi se pare acceptabila, ci sisteme configurate exact pentru locatia si necesarul dvs. Practica a demonstrat ca numai sisteme off-grid configurate special pentru dvs. sunt siteme fotovoltaice de succes.

Controller

Controller Solar - regulator de incarcare

Controller sau dispozitiv de control a incarcarii indispensabil in sistemele de energie fotovoltaica OFF-GRID. Rolul unui regulator de incarcare este de a nu depasi tensiunea maxima admisa a bateriilor solare si de a proteja impotriva descarcarii profunde a acestora. Controllerul de incarcare a bateriilor se utilizeaza in sisteme fotovoltaice off-grid, care coordoneaza functiile si protectia panourilor fotovoltaice si a bateriilor.

Sisteme fotovoltaice on grid

Sisteme fotovoltaice on grid Suceava

Sistemele On-Grid sunt cel mai des utilizate tipuri de sisteme solare fotovoltaice. Acestea sunt conectate la reteaua electrica si permit locuitorilor unei cladiri sa utilizeze atat energia solara, cat si energia electrica de la retea. In cazul sistemelor On-Grid nu este nevoie sa produca 100% din electricitatea pentru o locuinta. Atunci cand nu este nevoie de energie, panourile solare trimit excesul de energie electrica inapoi in retea. Cand o casa are nevoie de energie dar panourile solare nu produc necesarul la momentul respectiv (pe timp de noapte, sau intr-o zi fara soare sau intensitate de lumina puternica, energia electrica de la panouri este suplimentata de energia electrica din retea. Conditiile de viata cu un sistem solar On-grid nu sunt diferite fata de cele date de utilizarea energiei electrice din retea, cu exceptia faptului ca o parte sau toata energie electrica care se utilizeaza vine de la soare.

Baterii / Acumulatori

Made in Germany

Baterii solare cu gel Westech. Bateriile cu gel sant concepute pentru cele mai inalte cerinte energetice. Tehnologia moderna Westech asigura o functionare a bateriilor absolut fara intretinere, cu ciclu de functionare de mare capacitate, calitate superioara, performanta si putere. Stabilitate mare de cicluri de incarcare, construcție robusta, funcționare fara mentenanta. Durata de viata a bateriilor poate fi pana la 12 ani binenteles la o exploatare corecta din partea utilizatorului. Rata de auto-descărcare este de mai puțin de 3% pe lună. Materialul pentru caracasa bateriei este foarte durabil si rezistent la îmbătrânire. Baterii cu gel folosite cu succes la Instalatii fotovoltaice. Bateria cu gel nu are voie sa ramana descarcata mai mult de 10 zile. Daca aceasta perioada este depasita exista riscul sa nu o mai puteti incarca. Inainte de a scoate bateria din folosinta pentru o perioada de timp, incarcati complet bateria. In cazul unei autodescarcari mici, nivelul electrolitului si densitatea trebuie sa fie controlate la 30 zile. Daca densitatea este mai mica de 1,24 k/cmc este recomandabila reincarcarea bateriei de 100%. Preferabil ar fi demontarea bateriei si depozitarea ei intr-un spatiu corespunzator, pana la reutilizare, unde sa sie protejata de temperaturi scazute.

Kit de montaj panouri fotovoltaice

Kit de montaj panouri fotovoltaice Suceava

Accesorii si elemente de montaj pentru sisteme fotovoltaice. Va oferim materialele si accesorii necesare montajului de panouri fotovoltaice pe acoperisuri inclinate placate cu tigla, tabla, sau alte materiale clasice folosite la acoperisul cladirilor. Este foarte important ca la ansamblarea panourilor fotovoltaice sa folositi elemente de montaj profesionale. Kiturile de montaj pentru panourile fotovoltaice oferite de firma noastra, contin toate elementele necesare ansamblari instalatiilor fotovoltaice. Pentru sisteme fotovoltaice de dimensiuni mai mari de 10kW va rog sa solicitati oferta de pret la personalul firmei noastre. Toate accesoriile de montaj sunt produse de inalta calitate importate de la firme de renume din Germania. Produsele le avem pe stoc in cantitati apreciabile. Pretul de achizitie poate fi negociat atunci cand vorbim de cantitati mai mari.

Pe aceasta pagina va przentam componente si accesorii pentru instalatii fotovoltaice. Cand vorbim de energia fotovoltaica, adica energia electrica produsa de panourile fotovoltaice din nou trebuie sa desprindem doua grupe din punct de vedere al configurarii si utilizari. Sisteme fotovoltaice “Off Grid” si sisteme fotovoltaice “On Grid”. Sistemele Off Grid sunt sisteme cu stocarea energiei electrice in baterii. Sistemele On Grid sunt sistemele fotovoltaice cu injectarea energiei electrice in retea.

Panourile fotovoltaice policristaline si panouri fotovoltaice monocristaline. Vorbim de panouri fotovoltaice de constructie diferita si randament diferit. Panouile monocristaline au randament mai bun decat panourile policristaline. Trebuie bine precizat ca eficienta sau randamentul se refera la cantitatea de energie electrica obţinuta pe metru patrat de panourile fotovoltaice si nu la eficienta economica sau de exploatare cum de multe ori se interpreteaza.

Controller sau dispozitiv de control a incarcarii fotovoltaice. Aparat indispensabil in sistemele de energie fotovoltaica OFF-GRID. Rolul unui regulator de incarcare MPPT sau PWM, este de a nu depasi tensiunea maxima admisa a bateriilor solare si de a proteja impotriva descarcarii profunde a acestora. Controllerul de incarcare a bateriilor se utilizeaza in sisteme fotovoltaice off-grid, care coordoneaza functiile si protectia panourilor fotovoltaice si a bateriilor.

Baterii cu gel (tehnica moderna gel), Westech Solar Germany. Acumulatorii sunt absolut fara întretinere si au un ciclu de functionare de mare capacitate. Calitate superioara si performanta si in utilizare. Stabilitate mare in cicluri, constructie robusta, functionare fara mentenanta. Durata de viata pana la 12 ani. Rata de auto-descarcare este de mai putin de 3% pe luna. Durabil si rezistent iar materialul carcasei rezistent la îmbatrânire. Caracteristici: baterie cu gel, sigilata si incarcata. Extrem de durabile, în conditii de exploatare corecta.

Sisteme de montaj, accesorii si elemente de inbinari pentru sisteme fotovoltaice. Va oferim materialele si accesorii necesare montajului de panouri fotovoltaice pe acoperisuri inclinate placate cu tigla, tabla, sau alte materiale clasice folosite la acoperisul cladirilor. Kituri de montaj pentru panourile fotovoltaice sau elemente separate oferite de firma noastra.

Instalatiile solare cu panouri fotovoltaice, economisesc 100% din necesarul de energie electrica !